Dr. Van Thillo Eric: urologie voor mannen, vrouwen en kinderen

Laat uw kwaal van de urinewegen onderzoeken

Een aandoening aan het urinestelsel is een zaak voor de uroloog. De urinewegen omvatten onder meer de nieren en de blaas, de urineleiders en de urinebuis. Urologische klachten brengen heel wat pijn en ongemak met zich mee. Blijf er dus niet mee zitten, en bespreek ze met een specialist.

Man of vrouw? Kind of volwassene? In de buurt van Lennik en Asse kunt u terecht bij uroloog-androloog Dr. Van Thillo Eric
Ook kinderurologie en onco-urologie

Het expertisedomein van dr. Van Thillo Eric beslaat onder meer:

  • nierstenen en -aandoeningen
  • blaas- en nierkanker, prostaat- en teelbalkanker (onco-urologie)
  • incontinentie en blaasontstekingen bij de vrouw
  • bedwateren en niet-ingedaalde teelballen bij kinderen (kinderurologie)

Preventie is essentieel. Ga zeker jaarlijks op consultatie als u de risicoleeftijd voor prostaatkanker bereikt (vijftig jaar). Ook voor blaasinfecties helpt een uroloog u het best.

Diagnose: echografie of endoscopische urologie

Dr. Van Thillo rustte zijn praktijkruimte uit met moderne apparatuur om vast te stellen met welke aandoening u precies kampt. Dat doet hij onder meer via een echografie (vergelijkbaar met de echo’s bij zwangere vrouwen) en via een flexiebele endoscopie.

Belangrijk om te weten: een urologische aandoening leidt almaar minder tot een operatie. Passende medicatie verlicht of verhelpt tegenwoordig het merendeel van de klachten. Alleen in zeldzame gevallen is een ingreep onvermijdelijk.

Ontspannen sfeer

Urologische aandoeningen zijn vaak bijzonder lastig. U wilt dus dat uw specialist het u zo comfortabel mogelijk maakt. Dr. Van Thillo biedt u de kans om uw probleem te bespreken en te onderzoeken in een ontspannen sfeer.

De raadpleging verloopt na afspraak (telefonisch, mail) zonder supplementen.